Studentenkost: gezond, snel én goedkoop!

18-07-2019

Voor kotstudenten is de struggle real: elke avond een gezonde maaltijd op tafel krijgen, zonder er te veel tijd en geld aan te moeten spenderen? Een onmogelijke opgave! Het is veel makkelijker om naar de McDonald's om de hoek te wandelen of Deliveroo iets te laten leveren. Hier zijn toch enkele snelle en goedkope recepten die ervoor zorgen dat je je dagelijkse vitamientjes binnen krijgt!


1. Salade met spek en gepaneerde geitenkaasjes

INGREDIËNTEN

  • Spekblokjes
  • Druiven
  • Een appel
  • Een zak sla
  • Honing
  • Gepaneerde geitenkaas

RECEPT

Snijd de appel in kleine stukjes. Leg de sla, druiven en gesneden appel op een bord. Zet een pan op een zacht vuurtje, waarin je de spekblokjes en gepaneerde geitenkaas laat opwarmen. Draai de geitenkaasjes geregeld om. Leg ook deze op het bord en voeg honing toe naar smaak.


2. Pasta met courgette en gerookte zalm

INGREDIËNTEN

  • Pasta (farfalle, tagliatelli, de keuze is aan jou!)
  • 250 gr mascarpone
  • Gerookte zalm
  • Geraspte emmentaler/parmezaan
  • Een courgette
  • Een blokje boursin (niet noodzakelijk nodig, je kan ook zelf kruiden toevoegen aan je gerecht)

RECEPT

Kook de pasta in gezouten water. Neem een grote pan waarin je de blokjes courgette bakt. Indien ze gaar zijn, voeg je de mascarpone en boursin erbij tot een heerlijk sausje. Voeg als laatste de stukjes gerookte zalm toe. Serveer met wat geraspte kaas.


3. Heerlijke wok met kalkoenreepjes of scampi's

INGREDIËNTEN

  • Een zak wokgroenten
  • Kalkoenreepjes of scampi's
  • Een zakje rijst
  • Sojasaus

RECEPT

Neem een grote pan en bak de kalkoenreepjes of scampi's. Laat terwijl het zakje rijst koken in een pot water. Voeg de wokgroenten toe aan de kalkoen of scampi's en giet er wat sojasaus over.


4. Wraps met eender wat!

INGREDIËNTEN

  • Tortillawraps
  • Als je kiest voor koud: sla, worteltjes, komkommer, tomaat, kip,...
  • Als je kiest voor warm: champignons, spek, paprika, courgette, maïs, kip,...

RECEPT

In principe kan je alles wat je lekker vindt tussen een wrap steken. Hier zijn mijn favorieten:

Als je kiest voor koud: bereid de groenten voor door ze te wassen en te snijden. Bak terwijl de kip in de pan met wat kipkruiden. Leg het geheel tussen een wrap. Heerlijk met een tartaarsausje of mayonnaise!

Als je kiest voor warm: snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en bak samen in één pan. Start best met de kip en het spek, vervolgens de champignons en daarna de groenten. Leg als laatste de wrap heel even op de pan om ook deze wat te laten opwarmen.


Lotte Mathijssen


Lawlions © Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin